Nasilje djece i maloljetnika
Šifra: 57205
ECTS: 3.0
Nositelji:
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Osposobiti studente za sociološki pristup nasilju djece i maloljetnika koji podrazumijeva primjenu klasičnih i modernih socioloških teorija te kvantitativnih i kvalitativnih metoda društvenih istraživanja. Studente treba osposobiti za identificiranje i razumijevanje rizičnih i zaštitnih čimbenika nasilja djece i maloljetnika te za kritički pristup društvenoj reakciji na nasilje djece i maloljetnika, što će ih u praksi činiti sposobnim za sudjelovanje u kreiranju javnih politika usmjerenih na prevenciju nasilja djece i maloljetnika.
Ishodi učenja:
Literatura:
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 17. 9. 2021. u 12:22
Irena Cajner

Poštovani studenti,

Konzultacije ću umjesto 24.09.2021. održati 22.09.2021. u terminu od 14:30 do 15:30.

Izv. prof. dr. sc. Irena Cajner Mraović

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic