O nama
Hrvatski studiji kao sastavnica Sveučilišta u Zagrebu spadaju među tzv. „nastavna učilišta“ koji na svim svojim studijskim smjerovima (zasad izuzev komunikologije), uz mogućnost znanstvenog opredjeljenja, svojim studentima nudi i mogućnost nastavničke naobrazbe za one koji vide svoju budućnost kao djelatnici odgojno-obrazovnih ustanova.
Nakon donošenja Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi 2008. god., nastavnička naobrazba je usklađena prema propisima toga zakona po kojemu „poslove nastavnika predmetne nastave u srednjoj školi može obavljati osoba koja je završila diplomski sveučilišni studij odgovarajuće vrste i ima potrebne pedagoške kompetencije (čl. 105,7). Pod pedagoškim kompetencijama zakon predviđa znanja iz pedagogije, psihologije, didaktike i metodike sa sveukupnom opterećenošću od 60 ECTS (105,6). Ovakav koncept nastavničke naobrazbe je istovremeno usklađen i s  Bolonjskom reformom visokog obrazovanja ima li se u vidu Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju iz 2003. godine.
Nastavu izvodi i organizira Odjel za edukacijske znanosti i nastavničku naobrazbu tako da je ona koncentrirana na jednom mjestu za sve studijske smjerove.
Kako bi izišli ususret sve većoj potražnji za nastavničkom naobrazbom, a u skladu s najnovijim zakonskim odredbama, Odjel za edukacijske znanosti i nastavničku naobrazbu Hrvatskih studija, osmislio je, a Senat Sveučilišta u Zagrebu 11. ožujka 2014. prihvatio program dodatne nastavničke naobrazbe (PPDMN) u svrhu stjecanja pedagoških kompetencija. Program je namijenjen svima koji žele raditi (ili već rade) u odgojno-obrazovnim ustanovama, a tijekom svoga studija nisu stekli tu naobrazbu, odnosno njihova matična ustanova im to nije mogla ponuditi. On je predviđen i za one koji osjećaju potrebu za cjeloživotnim školovanjem i dodatnom naobrazbom na tom području radili oni u obrazovnim ustanovama, nakladničkim kućama ili elektroničkim medijima. Više o programu vidi na: http://www.hrstud.unizg.hr/ppdmn.

Objavljeno: 31. 7. 2020. u 11:59
Administrator


Zainteresiranima za nastavničku naobrazbu (pedagoško-psihološko-didaktičko-metodička naobrazba nastavnika)

Obavještavamo sve koji su zainteresirani za stjecanje nastavničkih kompetencija da će se upis 14. skupine studenata Pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičke naobrazbe nastavnika (PPDMN), Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Borongajska cesta 83 d, 10000 Zagreb, obavljati od 24. kolovoza 2020. do 05. rujna 2020. godine, u prostorijama Fakulteta hrvatskih studija u uredu broj 114 od 12:00 do 13:00 sati.
 

Molim,  ukoliko dolazite u prostorije Fakulteta  hrvatskih studija,  najavite svoj dolazak na e-mail mmandic@hrstud.hr ili na mob: 092 123 2274.
 

 

Upisati se možete i  putem e-maila mmandic@hrstud.hr  tijekom travnja i to tako što pošaljete skenirane dole navedene dokumente.
 

 

  1.  Kopiju uplatnice I. rate školarine u iznosu od 3.600,00 kn i uplate za troškove upisa u iznosu od 150,00 kn (možete sve staviti na jednu uplatnicu).

Podaci za uplatu 1. rate školarine:

-Primatelj: Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu, Borongajska cesta 83 d, 10000 Zagreb,

-IBAN primatelja: HR83 2340 0091 1110 5807 5

-Model: 00

-Poziv na broj: OIB kandidata -242

-Opis plaćanja: troškovi upisa u program PPDMN.

      2.     ZADNJE STEČENA SVJEDODŽBA ILI DIPLOMA.

      3.     RODNI LIST (preslika).

      4.     DOMOVNICA (izvornik ili preslika).

      5.     DVIJE FOTOGRAFIJE, 4×6 cm (za indeks i matični list).

 


Početak predavanja,  je 04. rujna 2020., prema rasporedu koji se nalazi na našoj stranici https://www.hrstud.unizg.hr/ppdmn .

Program je namijenjen svima koji žele raditi u odgojno-obrazovnim ustanovama, a tijekom svoga studija nisu stekli nastavničke kompetencije, odnosno njihova matična ustanova im to nije mogla ponuditi. Program pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičke naobrazbe nastavnika  je predviđen i za one koji osjećaju potrebu za cjeloživotnim obrazovanjem i dodatnom naobrazbom na tom području radili oni u obrazovnim ustanovama, nakladničkim kućama ili javnim medijima. 

Studijski program je usklađen sa najboljom europskom tradicijom kao i sa hrvatskim zakonskim odredbama koje traže za takvo obrazovanje znanja i vještine s područja pedagogije, psihologije, didaktike i metodike (predmetne) u visini  od 60 ECTS studentskoga opterećenja.

Nakon završenog programa, student dobiva potvrdu koja ga kvalificira za rad u odgojno-obrazovnim ustanovama, ali i uvjet za daljnja učiteljska i nastavnička napredovanja. Detaljne informacije o programu možete naći na našoj stranici: https://www.hrstud.unizg.hr/ppdmn .

Vrlo pozitivna Iskustva naših dosadašnjih studenata PPDMN programa daju Vam sigurnost da svoju nastavničku formaciju povjeravate u prave ruke.

Radujemo se Vašem dolasku!

Doc, dr. sc. Katarina Dadić

 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic