Objavljeno: 9. 5. 2024. u 15:26
Uređeno: 10. 5. 2024. u 11:55
Administrator

Prošlog je četvrtka, 2. svibnja 2024., na Fakultetu hrvatskih studija gostovao prof. Jim Parry s University of Leeds, jednog od najprestižnijih britanskih sveučilišta.

Ugledni gost iz Velike Britanije je održao dva predavanja na engleskom jeziku: ‘The Morality of Drug-Taking in Sport’ za polaznice i polaznike kolegija Nova etička kultura, te predavanje ‘The Concept of Punishment’ za studentice i studente na kolegiju Filozofija odgoja. Oba su predavanja izazvala veliku pozornost studentica i studenata koji su mogli iz prve ruke upoznati nekonvencionalne metode podučavanja filozofije i etike te vršenja konceptualne analize uz pomoć i vodstvo doajena globalne filozofije sporta te dugogodišnjeg pročelnika odsjeka za filozofiju na Sveučilištu u Leedsu.

Osim toga, prof Parry je bio i pomoćnik ravnatelja Nacionalnog centra izvrsnosti Velike Britanije za uvođenje i poučavanje primijenjene interdisciplinarne etike, te član Nacionalnog centra Velike Britanije za predmete filozofije i religijskih znanosti na britanskim sveučilištima. Na kraju, vrijedi istaknuti da je prof. Parry stigao na poziv doc. dr. sc. Matije Mate Škerbića, na čijim je kolegijima i gostovao.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic