Objavljeno: 9. 5. 2024. u 10:25
Uređeno: 10. 5. 2024. u 09:31
Administrator

Udruga studenata sociologije „Anomija“ Fakulteta hrvatskih studija organizira 4. znanstveno stručni studentski simpozij „Društveni pokreti i socijalna kontrola“ koji će se održati 29. svibnja 2024. u knjižnici Fakulteta hrvatskih studija, Borongajska cesta 83d, te Vas poziva da sudjelujete na simpoziju.

Cilj je na transdisciplinaran način raspraviti o važnosti i simbolici društvenih pokreta u današnjem društvu te proučiti na koji način se suvremeni pokreti očituju i provode s obzirom na činjenicu da su u povijesti imali znatno radikalniju narav i revolucionarni prizvuk. Također cilj je simpozija preispitati načine na koje država, institucije, vlast, pa čak i društvo suzbija i reagira na društvene pokrete te kako provodi socijalnu kontrolu u raznim sferama društva.

Na sudjelovanje su, uz zainteresirane stručnjake, pozvani i svi studenti koje zanima tema društvenih pokreta i socijalne kontrole ili o njoj žele saznati nešto više.

Studenti se mogu prijaviti tako da pošalju sažetak, a stručnjaci u znanstvenom, nastavnom ili stručnom zvanju na mail šalju samo naslove izlaganja.

Sažetak treba sadržavati od 1000 do 1500 znakova kojima će se opisati zadaci, ciljevi i sadržaj izlaganja, pregled rezultata recentnih istraživanja te zaključak izlaganja. Ispod sažetka treba navesti 5 ključnih riječi. Tekst može biti na hrvatskom ili engleskom jeziku, font Times New Roman, veličine slova 12 uz prored 1.5. Prije teksta sažetka treba navesti imena autora (maksimalno tri), stupanj obrazovanja, naziv fakulteta i naslov rada. Svaki će izlagač pri završetku simpozija dobiti potvrdu o sudjelovanju.

Prijave su otvorene do 20. svibnja 2024., a šalju se na mail: anomijauss@gmail.com

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic