Objavljeno: 9. 5. 2024. u 09:47
Uređeno: 10. 5. 2024. u 09:35
Administrator

Na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru 6. svibnja 2024. godine potpisan je Sporazum o suradnji između Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru i Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. 

Sporazum o suradnji potpisali su dekan Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Marin Ćorluka i o. d. dekana Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Mario Grčević u prisustvu o. d. prodekanice za nastavu i studente doc. dr. sc. Katarine Dadić i o. d. prodekana za znanost prof. dr. sc. Nevena Hrvatića.

Potpisivanjem Sporazuma uspostavljena je suradnja u području provedbe znanstvenih istraživanja i projekata od zajedničkoga interesa, pripreme znanstvenih (i stručnih) skupova, konferencija i okruglih stolova, povezivanje znanstvene i akademske zajednice u Republici Hrvatskoj s institucijama koje skrbe o očuvanju identiteta Hrvata u Bosni i Hercegovini s ciljem razmjene znanja, prakse, iskustava te u drugim područjima od zajedničkog interesa.

Tom prigodom, dekan prof. dr. sc. Marin Ćorluka, uručio je zahvalnicu prof. dr. sc. Nevenu Hrvatiću za suradnju, iznimnu podršku i doprinos u radu i promicanju Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti.

Sporazumom o suradnji  stvoreni su temeljni uvjeti za snažnu suradnju između naših fakulteta u promicanju i unapređenju akademskih standarda.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic