Objavljeno: 30. 4. 2024. u 08:29
Administrator

U petak, 26. travnja 2024., svečano su u Društvu hrvatskih književnika uručene nagrade Hrvatske kulturne zaklade. Među troje nagrađenih bila je i prof. dr. sc. Sanja Vulić koja je dobila Nagradu „Dubravko Horvatić“ za knjigu Neotuđeni u tuđini. Iz književnosti Hrvata u manjinskim zajednicama. Knjiga je u nakladi Fakulteta hrvatskih studija objavljena 2023. Profesorica Vulić je i autorica i urednica knjige. Na istoj su svečanosti nagrade primili predsjednik Matice hrvatske književnik Miro Gavran te povjesničar izv. prof. dr. sc. Zlatko Begonja iz Zadra.
Istoga je dana o dodjeli nagrada izvijestila Hrvatska televizija u emisiji Vijesti iz kulture.
U ime Odsjeka za kroatologiju Fakulteta hrvatskih studija svečanoj dodjeli nazočila je pročelnica Odsjeka izv. prof. dr. sc. Ivana Kresnik.
Nakon Nagrade za životno djelo u Subotici u Vojvodini, ovo je druga važna nagrada koju je prof. Vulić dobila u tekućoj akademskoj godini.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic