Objavljeno: 29. 4. 2024. u 16:19
Administrator

Doc. dr. sc. Matija Mato Škerbić s Odsjeka za filozofiju i kulturolgiju 26.5.2024. bio je pozvani predavač na međunarodnom skupu ‘Technology and Sport: Disruption, Rights, Players" održanom u Barceloni na Pravnom fakultetu Pompeu Fabra Universitat. Njegovo gostovanje na najviše rangiranom španjolskom pravnom fakultetu dogodilo se na poziv prof. Jose Luisa Pereza Trivina i prof. Alberta Sampreda Carria, vodećih autoriteta za filozofiju prava u sportu te reguliranje tehnologije i AI u sportu.

Docent Škerbić je održao izlaganje na temu ‘On the Future of Sport with Technology: Building an Ethical Framework for the Implementation and Usage of Technology in Sports’.  U sklopu gostovanja na arhitektonski impresivno uređenom fakultetu u sklopu Campus de la Ciudadella u centru Barcelone, profesor Škerbić je posjetio i njihovu znamenitu knjižnicu te održao više sastanaka o mogućnostima buduće suradnje s našim fakultetom.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic