Objavljeno: 26. 4. 2024. u 09:18
Administrator

Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku i Sveučilište u Dubrovniku (studij Povijest Jadrana i Mediterana) organizirali su na Sveučilištu u Dubrovniku u travnju 2024. Okrugli stol „O ulozi humanistike u očuvanju povijesnoga identiteta“. U radu Okruglogloga stola sudjelovalo je šestero pozvanih izlagača.

Rad Okrugloga stola svojim je izlaganjem otvorila prof. dr. sc. Slavica Stojan, vanjska suradnica Fakulteta hrvatskih studija. Još je četvero sudionika bilo iz Dubrovnika, a izvan Dubrovnika pozvana je samo prof. dr. sc. Sanja Vulić s Fakulteta hrvatskih studija. Prof. Vulić je održala izlaganje „Jezična baština kao čuvar identiteta Grada“. Izlaganje je dubrovačka intelektualna publika pratila s posebno velikim zanimanjem jer je prof. Vulić, na temelju konkretnih jezičnih primjera, usporedila sadašnje stanje dubrovačkoga mjesnoga govora sa stanjem toga govora prije nekoliko desetljeća. Prof. Vulić je također gostovala u emisiji „Plavi razgovori“ Hrvatskoga radija Dubrovnik, koju uređuje doc. dr. sc. Jelena Obradović Mojaš.


 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic