Objavljeno: 23. 4. 2024. u 10:07
Administrator

Hrvatsko društvo klasičnih filologa, jedno od najstarijih i najvećih udruženja profesora latinskog i grčkog jezika u ovom dijelu Europe, ove godine slavi pola stoljeća svojega postojanja. Osnovano je u Zagrebu 25. travnja 1974. godine kao udruga koja radi na razvijanju, unapređenju i popularizaciji klasične filologije, na istraživanju antičke kulture i civilizacije i njezina nasljeđa te na proučavanju srednjovjekovnog i novovjekovnog – osobito hrvatskog – latiniteta. Društvo je ključan partner prosvjetnim vlastima u osmišljavanju nastavnih programa latinskog i grčkog jezika, surađuje sa srodnim udrugama u Republici Hrvatskoj i inozemstvu te znanstvenim i izdavačkim aktivnostima doprinosi razvoju antičkih studija.

Svečana akademija u povodu 50. obljetnice Hrvatskoga društva klasičnih filologa održat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Joška Klisovića u četvrtak, 25. travnja 2024. godine, s početkom u 19 sati u Hrvatskome državnom arhivu u Zagrebu (Trg Marka Marulića 21). 
 

Pozivnica

Program

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic