Objavljeno: 18. 4. 2024. u 09:39
Uređeno: 18. 4. 2024. u 09:41
Administrator
Virtualna izložba: „Juraj Dalmatinac...

Gliptoteka  Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti objavila je virtualnu izložbu „Juraj Dalmatinac iz Arhiva Gliptoteke HAZU“ povodom Međunarodnog dana muzeja i 29. edukativne muzejske akcije s temom „Muzeji i STEAM?!“.

Izložba je nastala u suradnji s udrugom studenata Fakulteta hrvatskih studija Studia Croatica, Grafičkim fakultetom, Fakultetom hrvatskih studija i tvrtkom Link2. Autorica izložbe je dr. sc. Magdalena Getaldić, znanstvena suradnica u Gliptoteci. Autorice dvaju članaka su studentice Ana Paula Novak i Tea Vlahov, koje su obrađivale Jurja Dalmatinca u Dubrovniku i Šibeniku.

Zbog izmještenog muzejskog fundusa kao posljedice potresa i obnove muzejskih zgrada muzej Gliptoteka HAZU privremeno je zatvoren za javnost, stoga će tematska istoimena izložba biti postavljena na panoima na Fakultetu hrvatskih studija 17. svibnja u 11 sati, čime prigodno obilježavamo Međunarodni dan muzeja.

Cijeli program uz Međunarodni dan muzeja može se pogledati na poveznici.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic