Objavljeno: 16. 4. 2024. u 08:14
Administrator

Na izbornom predmetu Nastava hrvatskoga jezika u dijaspori, koji je na Diplomskom studiju kroatologije osmislila profesorica Sanja Vulić, izvodi se nastavnička praksa u školama u Mađarskoj u kojima se Hrvatski jezik uči pet sati tjedno. Od 8. do 13. travnja 2024., zajedno s prof. Vulić i asistenticom Lidijom Bogović, u Pečuhu su boravili studenti Karlo Jagatić, Valentina Štruklec i Carla Peterfai. Studenti su u sedmim razredima Hrvatskoga obrazovnoga centra Miroslava Krleže svakodnevno držali nastavu iz hrvatskoga jezika i književnosti. Budući da su se vrlo savjesno pripremili, nastavnička je praksa realizirana vrlo uspješno.

Student Karlo Jagatić
Studentica Carla Peterfai
Studentica Valentina Štruklec
Zajednička fotografija studenata s prof. Sanjom Vulić i Lidijom Bogović

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic