Objavljeno: 16. 4. 2024. u 07:56
Administrator

Državni tajnik Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, gospodin Žarko Katić u petak 12. travnja 2024. sudjelovao je na radnom sastanku održanom na Fakultetu hrvatskih studija. Na sastanku su sudjelovale izv. prof. dr. sc. Irena Cajner Mraović i doc. dr. sc. Marica Marinović Golubić s Odsjeka za sociologiju Fakulteta hrvatskih studija, doc. dr. sc. Antonia Ordulj, voditeljica Centra za učenje hrvatskoga jezika Fakulteta hrvatskih studija i Tea Cacović, voditeljica službe za znanost i projekte Fakulteta hrvatskih studija. Na početku sastanka sudionicima se prigodno obratio o.d.dekana Fakulteta hrvatskih studija, prof.dr.sc. Mario Grčević.
S obzirom na to da je Fakultet hrvatskih studija sa svojim znanstveno-istraživačkim i nastavničkim kapacitetima prepoznat kao potreban partner u razvoju javnih politika za integraciju stranih radnika u hrvatsko društvo, na sastanku se raspravljalo o izazovima s kojima se susreću strani radnici prilikom dolaska u Republiku Hrvatsku u administrativnom, društvenom, kulturološkom i jezičnom smislu. Dogovoreni su konkretni oblici suradnje koji uključuju angažman ne samo znanstvenog i nastavnog osoblja, nego i studenata Fakulteta hrvatskih studija. 


 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic