Objavljeno: 15. 4. 2024. u 13:29
Administrator

Odjel za anglistiku Sveučilišta u Zadru u organizirao je radionicu Jezični laboratorij – provođenje eksperimenata i obrada podataka na kojoj je od 3. do 5. travnja 2024. sudjelovala i naša studentica psihologije Iva Ignjačić.
Tijekom vrlo zanimljivih predavanja temeljenih na eksperimentalnoj lingvistici i psiholingvistici, sadržaj  je bio predstavljen kroz istraživanja i primjere iz područja konjunkcijske sročnosti u i izvan elipse, elicitirane produkcije te gramatičke prihvatljivosti u eksperimentalnom self – paced čitanju. Sadržaj je obuhvatio slaganje eksperimentalnoga nacrta u psiholingvistici, dizajniranje eksperimenta u programu PsychoPy, prikupljanje podataka, obradu istih pomoću programa JASP te tumačenje dobivenih rezultata. 
Studentica Iva Ignjačić smatra kako su eksperimentalne metode izrazito razgranate, a mogućnosti brojne, no  izrazito je zadovoljna što je mogla sudjelovati na ovakvoj radionici s koje je ponijela nove spoznaje o eksperimentalnim metodama koje se mogu primijeniti ne samo u psiholingvistici, već i općenito u psihologiji. 
Iskrene čestitke našoj Ivi što je predstavljala Fakultet hrvatskih studija  te se kao studentica psihologije hrabro upustila i u lingvističke vode!
 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic