Objavljeno: 8. 4. 2024. u 11:31
Administrator

U organizaciji Znanstvenoga instituta gradišćanskih Hrvatov i Hrvatskoga kulturnoga društva – sekcija Trajštof, prof. dr. sc. Sanja Vulić održala je predavanje „Jezik Hrvatov u dijaspori“. Predavanje je izazvalo veliko zanimanje gradišćanskohrvatskih intelektulaca iz sjevernoga Gradišća u Austriji te iz Slovačke. Budući da su predavanje pratili znanstvenici filolozi s kojima je prof. Vulić godinama surađivala na projektima Gradišćanskohrvatska gramatika i Dialektforschung. Gradišćanskohrvatski govori, razvila se nakon predavanja vrlo zanimljiva rasprava i to ne samo o gradišćanskohrvatskim jezikoslovnim temama nego i općenito o temama vezanim za jezik Hrvata u dijaspori. Osim filologa, u raspravi su sudjelovali i gradišćanskohrvatski književnici koji su također pratili predavanje. O događaju je izvijestila Hrvatska redakcija Austrijske radiotelevizije (ORF).

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic