Objavljeno: 28. 3. 2024. u 14:17
Administrator

Kolegij Hrvatski za neizvorne govornike 1. pohađaju strani studenti koji na razmjenu dolaze na Fakultet hrvatskih studija, ali i druge sastavnice Sveučilišta u Zagrebu. Osim uobičajene nastave, studenti su posjetili Etnografski muzej kako bi se upoznali s hrvatskom kulturnom baštinom, a potom i sudjelovali na radionici ukrašavanja pisanica tradicijskom tehnikom.
Posebno je zanimljiva bila i izložba Svjetlosne pisanice autorice Dijane Nazor Čorda. Studenti su pokazali velik interes za hrvatsku kulturnu baštinu te su bili vrlo motivirani pri izradi pisanica.


 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic