Objavljeno: 28. 3. 2024. u 09:52
Administrator

Izv. prof. dr. sc. Lovorka Brajković je 26. ožujka, 2024. godine održala pozvano predavanje pod naslovom Dark Triad Personality and Substance Abuse Disorders: Person-centered Approach to Youth na 16th Geneva Conference on Person-centered Medicine koja se održala u hibridnom obliku u Ženevi (Švicarska) od 24. ožujka 2024. godine do 27. ožujka 2024. godine.

Ovogodišnja tema konferencije je bila posvećena poremećajima vezanima uz psihoaktivne tvari i ovisnosti.  Jedan cijeli panel je po prvi put posvećen Vladimiru Hudolinu, svjetski poznatom alkohologu, osnivaču Centra za proučavanje i suzbijanje alkoholizma i drugih ovisnosti te Kluba liječenih alkoholičara. Poznat je i kao osnivač tzv. zagrebačke škole socijalne psihijatrije i alkohologije uvevši terapijsku zajednicu bolesnika i osoblja, ističući važnost obiteljskoga liječenja. Razradio je kompleksan socio-medicinsko-psihološki program liječenja i rehabilitacije alkoholičara. 

Njemu u čast su u okviru Foruma na ženevskoj konferenciji sudjelovali eminentni stručnjaci iz Hrvatske gdje su predstavili svoj znanstveno-stručni rad. U okviru spomenutog Foruma, izv. prof. dr. sc. Lovorka Brajković je održala predavanje u kojem je predstavila rezultate istraživanja uloge mračne trijade ličnosti u razvoju poremećaja ovisnosti kod mladih.

16th Geneva Conference on Person centered Medicine: Person-centered Substance Use Disorders Care je kao i do sada održana u organizaciji International College of Person Centered Medicine (ICPCM) u suradnji s  the World Medical Association and the Paul Tournier Association i pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije.


 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic