Objavljeno: 17. 3. 2024. u 22:55
Administrator

U Zadru se održavaju jubilarni, deseti po redu Dani kroatistike koje organizira Odjel za kroatistiku Sveučilišta u Zadru, a na čelu programskoga i organizacijskoga odbora je prof. dr. sc. Sanja Knežević. Dani kroatistike 2024. počeli su pozvanim predavanjem „Susret jezične prošlosti i sadašnjosti (Ozaljski govor u usporedbi s gradišćanskohrvatskim)“ koje je u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održala prof. dr. sc. Sanja Vulić. Predavanje je bilo izvrsno posjećeno i praćeno sa zanimanjem. Nakon predavanja, profesorica Vulić je otvorila studentsku izložbu „Drevni i lijepi jeziče Hrvata“ koju su studentice i studenti kroatistike na Sveučilištu u Zadru priredili pod vodstvom profesorice Knežević.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic