Objavljeno: 14. 3. 2024. u 13:59
Administrator

Dragi studenti,

Imamo iznimno uzbudljivu vijest za sve filmofile među vama! Hrvatski filmski savez i Fakultet hrvatskih studija udružili su snage kako bi vam omogućili besplatan ulaz na filmske projekcije diljem grada.

Kao što možda već znate, kino Tuškanac trenutno prolazi kroz fazu obnove, ali to ne znači da se filmska magija zaustavlja. Pod nazivom "Tuškanac u gostima", program se i dalje odvija na različitim lokacijama unutar grada Zagreba.

Sada imate priliku uživati u filmovima na lokacijama poput Kina Forum, MM Centra, Kulturno informativnog centra KIC, a uskoro će se aktivnosti proširit na još više lokacija (na kulturne centre diljem Zagreba, poput centra Ribnjak) sve to uz posebne pogodnosti za studente.

Praksa je jednostavna, samo pokažite svoju studentsku iskaznicu pri dolasku na projekciju i uživajte u filmovima. Fakultet hrvatskih studija preuzima trošak ulaznica, pružajući vam priliku da istražite raznolik svijet filmske umjetnosti bez financijskih ograničenja.

Ova suradnja nije samo o pogodnostima za vas kao studente, već je i o promicanju filmske kulture među mlađim generacijama. Vjerujemo da je kulturno-edukativni potencijal filma neizmjeran, a vaša prisutnost na projekcijama doprinosi širenju svijesti o važnosti filmske umjetnosti. S ovom inicijativom želimo vam pružiti priliku da istražite širok spektar filmova, uključujući i one iz kinotečnog i baštinskog programa koji su rijetko dostupni na velikim ekranima.

Sve informacije o rasporedu i lokaciji projekcija pratite na mrežnim stranicama ili na Facebook stranici kina Tuškanac. Posebnu pažnju obratite na cikluse koji su još aktualni za mjesec ožujak.

Ova suradnja je rezultat predanosti Hrvatskog filmskog saveza i Fakulteta hrvatskih studija u promicanju kulture i obrazovanja kroz umjetnost filma. Nadamo se da ćete iskoristiti ovu jedinstvenu priliku!

Radujemo se što ćemo zajedno istraživati svijet filma!

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic