Objavljeno: 13. 3. 2024. u 13:10
Administrator

Udruga studenata filozofije Scopus organizirala je još jednu izložbu umjetničkih djela otvorenu u srijedu 13. ožujka 2024. godine u prostorijama knjižnice Fakulteta hrvatskih studija. Radi se o 3. FHS-ART-u na kojem su prezentirani radovi studenata raznih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji su svoju kreativnost izrazili na različite umjetničke načine poput fotografije, slike, grafike, poezija, skulpture, instalacije...

Posjetitelje izložbe pozdravila je organizatorica izložbe Lucija Pušonjić kazavši da je ovogodišnja izložba posvećena ženama te da osim toga ima i humanitarni karakter.

Naime, ovogodišnji FHS-ART organiziran je u suradnji s Udrugom žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU. Lucija je pozvala studente da financijski podrže rad Udruge SVE za NJU u skladu sa svojim mogućnostima. Na otvorenju izložbe bila je i glavna tajnica Udruge SVE za NJU Ljiljana Vukota koja je bila dirnuta gestom mladih umjetnika. U kratkim crtama osvrnula se na rad Udruge koja godišnje ima preko 3000 savjetovanja. 

Plemenitu misiju studenata, da se istovremeno izraze i kreativno i humano, pohvalio je pročelnik Odsjeka za filozofiju i kulturologiju prof. dr. sc. Pavo Barišić koji je imao čast da otvori izložbu. Također, istaknuo je da su studenti filozofije pripremili niz dobrih izložbi pri čemu su izašli iz okvira fakulteta i povezali se sa svojim kolegama s drugih studija. 

Cilj izložbe jest omogućiti mladim ljudima izlaganje svojih umjetničkih radova te potaknuti ostale na kreativni razvitak. Isto tako, ova izložba slavi umjetnost i ističe njezinu važnost u svakodnevnom i akademskom životu.
Izložba će biti otvorena do 18. travnja.
 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic