Objavljeno: 4. 3. 2024. u 13:38
Administrator

Nastavnici s Fakulteta hrvatskIh studija sudjelovali su na međunarodnoj konferenciji "Baština i novi obzori: Hrvatska i Hrvati u globalnom kontekstu" koju je od 8. do 11. veljače na sveučilištu Macquarie organizirao Centar hrvatskih studija u suradnji sa Zakladom hrvatskih studija.
Uz nastavnike s drugih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, kao i Sveučilišta u Zadru i Rijeci, uživo su na konferenciji sudjelovali prof. dr. sc. Sanja Vulić, prof. dr. sc. Karolina Vrban Zrinski, izv. prof. dr. sc. Dubravka Zima s Odsjeka za kroatologiju, doc. dr. sc. Eva Katarina Glazer s Odsjeka za povijest, doc. dr. sc. Matija Mato Škerbić s Odsjeka za filozofiju i kulturu, dr. sc. Lucia Miškulin Saletović s Odsjeka za odgojno-obrazovne znanosti i dr. sc. Tamara Bodor s Odsjeka za demografiju i iseljeništvo.
Nastavnici su u sklopu konferenciji prisustvovali i gala večeri povodom 40. obljetnice osnivanja Hrvatskih studija na tom sveučilištu.
On-line su na konferenciji sudjelovali i izv. prof. dr. sc. Vladimira Rezo s Odsjeka za komunikologiju te doc. dr. sc. Wollfy Krašić i dr. sc. Monika Balija s Odsjeka za demografiju i hrvatsko iseljeništvo.
 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic