Objavljeno: 28. 2. 2024. u 08:58
Administrator

Čast nam je pozvati Vas na predstavljanje knjige

PARTICIPATORY JOURNALISM AND READER COMMENTS IN CROATIA

dr. sc. Tamare Kunić

8. ožujka 2024. u 18 sati u knjižnici Bogdan Ogrizović

Preradovićeva 5, Zagreb

 

O knjizi će uz autoricu govoriti:

Prof. dr. sc. Nada Zgrabljić Rotar, glavna urednica časopisa Medijska istraživanja

Izv. prof. dr. sc. Ivan Balabanić, Fakultet hrvatskih studija

Ivan Buča, glavni urednik 24sata

Knjiga dr. sc. Tamare Kunić, Participatory Journalism and Reader Comments in Croatia objavljena je u izdanju Lexington Books, uglednog američkog akademskog izdavača Rowman and Littlefield. Autorica, asistentica na Odsjeku za komunikologiju Fakulteta hrvatskih studija, u knjizi detaljno razrađuje dinamiku između profesionalnih novinara i njihove publike, istražujući izazove i prilike koje proizlaze iz integriranja komentara čitatelja na informativne portale.
Knjiga se sastoji od teoretskih doprinosa u vidu participativnog i građanskog novinarstva, digitalne javne sfere te problema u komunikaciji na virtualnim forumima, poput neprihvatljiva govora i govora mržnje. Poseban doprinos knjige je u istraživanju koje se sastoji od analize sadržaja više od 24 tisuće komentara čitatelja na tri najkomentiranija hrvatska informativna portala i intervjuima s glavnim urednicima tih portala, kako bi se rasvijetlila priroda komunikacije u najpopularnijoj vrsti digitalnog javnog foruma unutar medijskih organizacija.

Veselimo se Vašem dolasku!

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic