Objavljeno: 27. 2. 2024. u 08:47
Administrator

Od 23. do 26. veljače 2024. pročelnik Odsjeka za povijest Fakulteta hrvatskih studija doc. dr. sc. Vladimir Šumanović i dr. sc. Vlatko Smiljanić iz Znanstvenoga zavoda Fakulteta hrvatskih studija boravili su u Švicarskoj. Tim povodom predstavili su Fakultet hrvatskih studija i zbornik radova „Komunistički zločini I“. Predavanja su organizirali Generalni konzulat Republike Hrvatske u Zürichu i Hrvatski svjetski kongres.

Prvo predavanje održano je 24. veljače 2024. u Hotelu Garden Inn u Schpreitenbachu. Prije predavanja doc. dr. sc. Šumanovića i dr. Smiljanića srdačne pozdrave okupljenim hrvatskim iseljenicima uputili su generalni konzul mr. sc. Slobodan Mikac i predsjednik Hrvatskoga svjetskog kongresa gospodin Vinko Sabljo. Predavanje je moderirao Damir Petkov, dipl. pol., predsjednik Hrvatsko-švicarskoga gospodarskog foruma. Nakon predstavlja Fakulteta i zbornika radova uslijedila su zanimljiva pitanja sudionika. Zanimalo ih je, primjerice, trenutna i buduća znanstvena istraživanja na temu suvremene hrvatske povijesti na Fakultetu, studijski programi, mogućnost upisa studija za Hrvate izvan Republike Hrvatske i sl.

Drugo predavanja održano je 25. veljače 2024. u društvenoj dvorani crkve sv. Marije u Solothurnu nakon svete mise koju je predvodio fra Šimun Šito Ćorić. Predavanju je, između ostalih, nazočila i Veleposlanica Republike Hrvatske u Švicarskoj dr. sc. Andrea Bekić. Nakon predstavljanja nastavljeno je druženje gostiju i iseljenika u Hrvatskoj kući u Oltenu.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic