Objavljeno: 26. 2. 2024. u 09:12
Administrator

U izdanju Medicinske naklade upravo je objavljen Sveučilišni udžbenik pod naslovom ,,Intervju u socijalnom radu'', čiji su urednici doc. dr. sc. Ljerka Hajncl sa Sveučilišta u Osijeku te izv. prof. dr. sc. Dario Vučenović s Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Uz urednika, koautori s FHS-a na ukupno 7 od 15 poglavlja udžbenika su i izv. prof. dr. sc. Lovorka Brajković, docentica Jelena Maričić te asistentice Ana Petak i Katarina Jelić. 

Knjiga pruža sustavan pregled ključnih teorija, pristupa i preporuka za provedbu metoda intervjua, utemeljena je na temeljnim ali i recentnim znanstvenim istraživanjima te pokriva područje koje je relativno često zanemareno u stručnoj literaturi, izuzev prijevoda koji zbog kulturanih specifičnosti ne pružaju dovoljno praktičnih smjernica za naše studente i kolege stručnjake.

Intervjua spada u kvalitativne metode prikupljanja podataka, a o kvaliteti njegove provedbe i vještinama intervjuera ovisi profesionalna učinkovitost, ali i zadovoljstvo naših korisnika. Ova knjiga na zanimljiv, poučan, pristupačan i konkretan način tumači različite faze intervjua, pristranosti stručnjaka, izvore otpora korisnika, ulogu iskustva, kulture i osobnih vrijednosti u postizanju suradničkog odnosa te načine prilagodbe intervjua specifičnim populacijama i uvjetima rada. Iako sam naslov u prvi plan stavlja socijalne radnike, knjiga je podjednako namijenjena studentima svih pomagačkih zanimanja, svima koji provode intervjue, savjetovanje i druge oblike sustavnog rada s pojedincima te svima koji žele naučiti kako postaviti prava pitanja, na pravi način i u pravome trenutku.

Više na poveznici: https://www.medicinskanaklada.hr/intervju-u-socijalnom-radu

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic