Objavljeno: 23. 2. 2024. u 13:57
Administrator

Dana 22. veljače 2024. Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu dostavljeno je izvješće Stručnoga povjerenstva Agencije za znanost i visoko obrazovanje. 

Izvješće o reakreditaciji uslijedilo je nakon posjeta Stručnoga povjerenstva Fakultetu hrvatskih studija 17.-19. listopada 2023. godine kada su održani sastanci s upravom Fakulteta, Povjerenstvom za osiguravanje kvalitete, studentima, voditeljima odsjeka, nastavnicima u stalnom radnom odnosu, asistentima i poslijedoktorandima, alumnijima, vanjskim suradnicima i voditeljima znanstvenih projekta. Tijekom posjeta Stručno povjerenstvo posjetilo je na Fakultetu hrvatskih studija nastavna radilišta, laboratorije, knjižnicu, informatičke kabinete, studentsku referadu i učionice te nazočilo nastavi.

Stručno je povjerenstvo izradilo Izvješće o reakreditaciji na temelju Samoanalize Fakulteta hrvatskih studija, popratne dokumentacije i vlastitih uvida stečenih tijekom posjeta.

Izvješće Stručnoga povjerenstva o reakreditaciji sadrži kratak opis Fakulteta hrvatskih studija, kratku analizu prednosti i nedostataka, popis dobrih praksi, analizu svake teme, preporuke za poboljšanje i ocjenu kvalitete svake teme, detaljnu analizu svakoga standarda za vrjednovanje kvalitete, preporuke za poboljšavanje i ocjenu kvalitete svakoga standarda, priloge (sažetak ocjene kvalitete po svakoj temi i po svakom standardu i protokol posjeta Stručnoga povjerenstva) i sažetak.

Na temelju provedenoga postupka reakreditacije, a uz prethodno mišljenje Akreditacijskoga savjeta, Agencija za znanost i visoko obrazovanje donijeti će akreditacijsku preporuku, koja sadrži i ocjenu kvalitete Fakulteta hrvatskih studija te preporuke za unaprjeđenje kvalitete.

U izvješću Stručnoga povjerenstva o reakreditaciji potvrđena je orijentacija Fakulteta hrvatskih studija na određene znanstvene tematske cjeline, inovativnost i važnost znanstvenoga doprinosa temama i područja hrvatske kulture i jezika, a prepoznata je i snaga Fakulteta vezana uz nastavni proces, podršku studentima i etičke standarde.

Uprava Fakulteta zahvaljuje članovima Stručnoga povjerenstva, članovima Povjerenstva za provedbu postupka reakreditacije Fakulteta hrvatskih studija i svim zaposlenicima na uloženom trudu tijekom reakreditacije Fakulteta hrvatskih studija.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic