Objavljeno: 22. 2. 2024. u 09:38
Administrator

Pročelnica Odsjeka za demografiju i hrvatsko iseljeništvo Fakulteta hrvatskih studija doc. dr. sc. Monika Komušanac razgovarala je sa stipendisticom Veleposlanstva Kraljevine Norveške u Hrvatskoj, Marteom Rokstand koja studira na Sveučilištu u Oslu. Intervju je nastao u okviru istraživačkoga zadatka te mlade studentice čiji je cilj bolje razumijevanje hrvatskoga iseljeništva, nacionalnoga identiteta i uloge javnih politika u Hrvatskoj.

Intervju u cijelosti možete pročitati pod Medijski istupi na novom portalu DIV – portal za domovinske identitetske vrijednosti. Uskoro i nove vijesti zato pratite novi portal Fakulteta hrvatskih studija koji je namijenjen svima koji se svojim djelovanjem zalažu za očuvanje hrvatskoga nacionalnoga identiteta izvan matične domovine.


 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic