Objavljeno: 21. 2. 2024. u 11:57
Administrator

U izdanju Naklade Jesenski i Turk objavljena je knjiga izv. prof. dr. sc. Ivan Burića „Sociologija hrvatskog društva. Procesi i strukture u suvremenom hrvatskom društvu“.
Knjiga nastoji pružiti cjelovitu sliku suvremenog hrvatskog društva koristeći teorijske uvide i istraživačke nalaze hrvatskih sociologa, ekonomista, politologa, demografa i psihologa.

 „Sociologija hrvatskog društva“ predstavlja sistematski uvid u transformacijske procese koji su obilježili hrvatsko društvo u zadnjih trideset godina, a koji su se manifestirali u promjenama demografske strukture, migracijskim kretanjima, prostorno-regionalnom razvoju, socioekonomskim transformacijama, u sferi društvene morfologije – stratifikacijskoj strukturi i kompoziciji društvenih slojeva kao i na području društvenih vrijednosti, vrijednosnih orijentacija, religioznosti i emocionalne kulture.
 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic