Objavljeno: 5. 2. 2024. u 13:19
Administrator

 

Dana 25. siječnja 2024. godine studenti preddiplomskog studija sociologije i komunikologije Fakulteta hrvatskih studija posjetili su redakciju Večernjeg lista. Posjeta je održana kao terenska nastava iz kolegija Komunikacijsko-medijske teorije, organizirana od strane izv. prof. dr. sc. Ivane Greguric.

U redakciji Večernjeg lista studente su dočekali zamjenik glavnog urednika Dario Markas i izvršna urednica Stela Lechpammer. Kroz interaktivno predavanje upoznali su studente s načinom rada redakcije popularnog Večernjeg lista. Spomenute su i bitne stavke poput važnosti provjeravanja izvora, pridržavanja novinarskih postulata i utjecaja razvoja tehnologije na istraživačko novinarstvo. Studenti su imali priliku uživo čuti kako je nastao redizajn internetske stranice Večernjeg lista, vidjeti digitalnu arhivu te posjetiti TV studio Večernjeg lista.

 

Uz novo iskustvo, studenti su na kraju posjete dobili poklon vrećice s korisnim i zanimljivim darovima, a održala se i nagradna igra gdje je troje najpažljivijih studenata osvojilo dodatne darove.

 

Vijest napisala: Fedra Pervan

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic