Objavljeno: 1. 2. 2024. u 08:13
Administrator

Dana 31. siječnja potpisan je Sporazum o suradnji između Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. U ime spomenutih institucija potpisali su ga o. d. dekana Fakulteta hrvatskih studija, prof. dr. sc. Mario Grčević i državni tajnik Zvonko Milas. Na sastanku su u ime Fakulteta hrvatskih studija prisustvovali i pročelnica Odsjeka za demografiju i hrvatsko iseljeništvo, doc. dr. sc. Monika Komušanac te o. d. prodekana za međunarodnu suradnju, doc. dr. sc. Wollfy Krašić, a u ime Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Ivanka Kunštić, načelnica Sektora za integraciju i statusna pitanja Hrvata izvan Republike Hrvatske, Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini, zatim Dario Magdić, zamjenik državnog tajnika te dr. sc. Milan Bošnjak, savjetnik s posebnim položajem za pitanja hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu i vanjskih suradnik Fakulteta hrvatskih studija.

Na sastanku je zaključeno kako potpisivanje Sporazuma između dvije institucije predstavlja podizanje višegodišnje uspješne i raznolike suradnje na višu razinu. Na temelju ovoga Sporazuma proširit će se niz zajedničkih aktivnosti na polju znanstveno-stručnih istraživanja i visokog obrazovanja. Fakultet hrvatskih studija tako će dati još veći obol u ostvarivanju strateških interesa Republike Hrvatske u povezivanju s Hrvatima izvan Republike Hrvatske.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic