Objavljeno: 30. 1. 2024. u 09:25
Josip Papak

U ponedjeljak 29. siječnja 2024. održano je predstavljanje visokih učilišta učenicima Srednje škole Krapina.

Među fakultetima koji su se predstavljali bio je i naš Fakultet hrvatskih studija kojega su predstavili pročelnik Odsjeka za povijest doc. dr. sc. Vladimir Šumanović, asistentica s Odsjeka za povijest Nikolina Šimetin Šegvić, mag. hist., viša asistentica Odsjeka za demografiju i hrvatsko iseljeništvo dr. sc. Monika Balija i zaposlenik Službe za nastavu i studente Goran Dejanović, mag. educ. croat. et mag. educ. hist.

Srednja škola Krapina je najveća srednja škola u Krapinsko-zagorskoj županiji, koju pohađa više od 900 učenika u 15 različitih gimnazijskih i strukovnih obrazovnih programa. 

Učenicima je predstavljanje bilo izuzetno korisno s obzirom na to da su imali priliku iz prve ruke čuti kako je studirati na našem fakultetu te kako funkcionira koncept upisa na pojedine studije i koje je preduvjete nužno zadovoljiti. Poseban interes učenici su iskazivali za studij demografije i hrvatskoga iseljeništva koji je nekima bio nepoznanica s obzirom na to da je jedan od najmlađih odsjeka na našem fakultetu, zatim za studij psihologije, komunikologije i povijesti. 

S nestrpljenjem iščekujemo upis budućih kolega iz navedene srednje škole.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic