Objavljeno: 29. 1. 2024. u 21:05
Administrator

Usvojeni prijedlozi o uvrštavanju znanstvenih polja kroatologije i obrazovnih znanosti u Pravilniku o znanstvenim i interdisciplinarnim područjima, poljima i granama te umjetničkom području, poljima i granama (NN 3/2024, 5. siječnja 2024.)

Po završetku provedenoga savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o prijedlogu Pravilnika o znanstvenim i interdisciplinarnim područjima, poljima i granama te umjetničkom području, poljima i granama usvojene su primjedbe Fakulteta hrvatskih studija o potrebi uvrštavanja znanstvenoga polja Kroatologija u područje humanističkih znanosti i znanstvenoga polja Obrazovne znanosti u područje interdisciplinarnih znanosti. 

Kroatologija: https://www.fhs.unizg.hr/_news/43242/1_Zakljucak_Kroatologija.pdf

Obrazovne znanosti: https://www.fhs.unizg.hr/_news/43243/2_Zakljucak_Obrazovne%20znanosti.pdf

Usvajanjem prijedloga Fakulteta hrvatskih studija osiguran je kontinuitet u znanstvenim poljima kroatologije i obrazovnih znanosti, studijskim programima i izborima u zvanja, kao i prepoznatljivost nositelja njihovih diploma na tržištu rada.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic