Objavljeno: 28. 1. 2024. u 12:09
Administrator

U petak 26. siječnja 2024. Hrvatski sabor donio je Zakon o hrvatskom jeziku. Njime je zajamčena dugoročna institucionalna skrb i zaštita hrvatskoga jezika.
Inicijativu za donošenje Zakona o hrvatskom jeziku dala je Matica hrvatska 2022. godine pa su članovi Glavnoga odbora Matice hrvatske i članovi Matičine Radne skupine za izradbu nacrta Zakona o hrvatskom jeziku na čelu s predsjednikom Matice hrvatske Mirom Gavranom s galerije Hrvatskoga sabora pratili završnu raspravu i glasovanje o Zakonu o hrvatskom jeziku.
O. d. dekana Fakulteta hrvatskih studija prof. dr. sc. Mario Grčević nazočio je donošenju Zakona kao član izaslanstva Matice hrvatske i kao voditelj njezine Radne skupine za izradbu nacrta Zakona o hrvatskom jeziku.

 

Izaslanstvo Matice hrvatske u Hrvatskom saboru 26. siječnja 2024. prigodom donošenja Zakona o hrvatskom jeziku

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic