Objavljeno: 17. 1. 2024. u 07:52
Administrator

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske temeljem Odluke o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2023. godinu, dodijelio je financijsku potporu za pripremu i provedbu projekta Dani hrvatskoga jezika, kulture i iseljeničke problematike u Švicarskoj Konfederaciji, voditeljice izv. prof. dr. sc. Rone Bušljeta Kardum. Projekt će se realizirati u suradnji Odsjeka za odgojno-obrazovne znanosti, Odsjeka za demografiju i hrvatsko iseljeništvo i Odsjeka za kroatologiju Fakulteta hrvatskih studija.

Temeljni cilj projekta jest poticanje kvalitetne i kontinuirane suradnje te planiranje budućih projekata i inicijativa s hrvatskom iseljeničkom zajednicom u Švicarskoj Konfederaciji kao i razvijanje dodatnih pedagoških kompetencija učitelja hrvatske nastave u inozemstvu u svrhu očuvanja nacionalnih identitetskih vrijednosti među djecom i mladima hrvatskih iseljenika.

Projekt predviđa održavanje susreta te organizaciju predavanja raznolikih identitetskih sadržaja za zajednicu Hrvata u Švicarskoj te radionica za učitelje i djecu koja u Švicarskoj pohađaju hrvatsku nastavu u inozemstvu.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic