Objavljeno: 16. 1. 2024. u 14:42
Administrator


Povodom netom predstavljenoga nacrta „Strategije demografske revitalizacije Republike Hrvatske za razdoblje do 2033. godine“, za emisiju „Globalna Hrvatska“ prikazanoj na HRT2 programu 11. siječnja 2024. godine, govorili su pročelnica Odsjeka za demografiju i hrvatsko iseljeništvo, doc. dr. sc. Monika Komušanac te studenti četvrte godine studija demografije i hrvatskoga iseljeništva Ana Marija Jasak i Leon Vuglač.

U prilogu su govornici istaknuli neusklađenost predmetnoga dokumenta s trenutnim demografskim prilikama u Hrvatskoj i nedostatak konkretnih mjera kojima bi se izdvojeni strateški ciljevi i realizirali. Poseban dio priloga odnosio se na studentska promišljanja o mjerama demografske revitalizacije usmjerene prema mladima u Hrvatskoj i povratku recentnih iseljenika.

Emisiju je moguće pogledati na https://glashrvatske.hrt.hr/hr/multimedia/globalna-hrvatska-tv/globalna-hrvatska-1112024--11288249 (od 1. do 10. minute).

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic