Objavljeno: 17. 12. 2023. u 12:56
Martina Horvat
Polaznici 20. ciklusa...

Terenska nastava iz kolegija Praktične vježbe i hospitacije 20. ciklusa Pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičke naobrazbe nastavnika (PPDMN) održana je u subotu, 16. prosinca 2023. u Grabrovnici i Pitomači.

Uz polaznike 20. ciklusa PPDMN-a, na terenskoj nastavi sudjelovali su voditeljica Programa pedagoško-psihološko-didaktičko metodičke naobrazbe nastavnika izv. prof. dr. sc. Karolina Vrban Zrinski i nastavnici na kolegiju Praktične vježbe i hospitacije: Martina Horvat, mag. paed. i prof. dr. sc. Neven Hrvatić.

U Osnovnoj školi Petra Preradovića u Pitomači - Područnoj školi u Grabrovnici sudionike je sa školom upoznao ravnatelj Igor Maresić, prof., a s nastavnim metodama, oblicima i postupcima  u nastavi te pripremama za nastavni sat, roditeljski sastanak i sat razrednika učiteljice: Draženka Slavić i Marija Kovačević Švarbić, mentor.

U drugom dijelu terenske nastave polaznici su posjetili Interpretacijski centar - Kuću Petra Preradovića u Grabrovnici.

Osim upoznavanja sa životom i svevremenskim književnim opusom velikog hrvatskog pjesnika Petra Preradovića, sudionici terenske nastave mogli su provjeriti i nastavne mogućnosti za učenike u multimedijskom izložbenom prostoru, postavu školske učionice s početka 19. stoljeća i Petrovom vrtu.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic