Objavljeno: 15. 12. 2023. u 09:48
Administrator

Na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu 7. prosinca održana je prva hrvatska konferencija o emocionalnoj inteligenciji pod nazivom ,,Uloga i važnost emocionalne inteligencije u obiteljskom, odgojno-obrazovnom i radnom kontekstu''. Konferenciju su svečano otvorili dekan FHS-a prof. dr. sc. Mario Grčević te predsjednik programsko-organizacijskog odbora konferencije doc. dr. sc. Dario Vučenović s Odsjeka za psihologiju FHS-a.

Pozvano predavanje održavao je dr. sc. Vladimir Takšić, professor emeritus s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci koji je ukratko prikazao spoznaje posljednjih 30 godina istraživanja konstrukta emocionalne inteligencije.

U prvom tematskom bloku konferencije, odgoj i obrazovanje, prof. dr. sc. Sanja Tatalović Vorkapić predstavila je mogućnosti primjene PROMEHS kurikula, a izv. prof. dr. sc. Anela Nikčević-Milković se osvrnula na povezanost dječje i roditeljske emocionalne pismenosti, dok je Marina Bujas, mag. ped. i soc. prikazala rezultate istraživanja o važnosti EI u inkluzivnoj školi.

Drugi tematski blok bavio se studenima, gdje je doc. dr. sc. Ana Babić Čikeš prikazala studiju EI i nepoštenog ponašanja studenata. Katarina Jelić, mag. psych., ukratko je opisala fenomen studentskog burnouta, dok se Jelena Flego, mag. psych., usmjerila na doprinos EI u prilagodbi na studij.

Posljednji tematski blok uključivao je prikaz kvalitativne metode strukturiranog intervjua u procjenjivanju EI doc. dr. sc. Ljerke Hajncl , kao i presjek istraživanja o važnosti EI rukovoditelja o čemu je govorio doc. dr. sc. Dario Vučenović.

U evaluacijama sudionici navode kako im je konferencija omogućila umrežavanje, smatraju kako se radi o jako važnim i relevantnim temama o kojima inače ne slušaju dovoljno, predavače ocjenjuju kao karizmatične, kvalitetne i zanimljive, otkrili su nove programe i naučili nešto o njihovoj primjenjivosti, a korisno im je bilo čuti različite primjere iz prakse.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic