Objavljeno: 23. 11. 2023. u 11:30
Administrator

Studenti druge godine preddiplomskog studija Komunikologije Fakulteta hrvatskih studija tjedna su dana, temeljem Sporazuma o suradnji između HRT-a i FHS-a, stjecali nova znanja na Hrvatskom radiju. Od ponedjeljka 13. do petka 17. studenoga njih gotovo 30 bilo je razmješteno u redakcijama Informativno-medijskog servisa: u desku, unutarnjoj i vanjskoj politici, gospodarstvu, kulturi, sportu, u religiji, obrazovanju, zabavi, glazbi, u programima Radio Sljemena i međunarodnoga radijskog kanala Glasa Hrvatske. U 20 nastavnih sati o procesima stvaranja program na javnom radiju učili su iz prve ruke vježbajući izvedbu jednostavnijih radijskih žanrova.

U ponedjeljak 13. studenoga kao dio su terenske nastave kolegija „Teorije i sustavi radijskoga komuniciranja“ studenti obišli cijeli HRT. Razgledali su više najatraktivnijih HRT-ovih studija te osjetili atmosferu snimanja božićnog i novogodišnjeg programa koji će nakon montaže biti emitiran o blagdanima.

Studentsku praksu i terensku nastavu vodila je mentorica naslovna doc. dr. sc. Tanja Baran, inače urednica Radio Sljemena HRT-a.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic