Objavljeno: 13. 11. 2023. u 16:50
Administrator

U srijedu 7. studenoga 2023. u izložbenom prostoru Školske knjige održano predstavljanje knjige "Stari Egipat: Povijest i kultura" koju je napisao profesor Odsjeka za povijest izv. prof. dr. Mladen Tomorad. Knjigu su predstavili dr. sc. Deniver Vukelić, urednik povijesnih izdanja Školske knjige, mr. sc. Daniel Rafaelić, povjesničar i egiptolog te autor knjige. U sklopu razgovoru koji je potrajao oko 50 minuta predstavljeni su razni aspekti staroegipatske civilizacije koji su obrađeni u ovoj knjizi.

Knjiga na 752 stranice prati sve elemente staroegipatske povijest od prapovijesti do  utjecaja na modernu kulturu i društvo.

Promociju knjige popratili su novinari HRT-a te dnevnih novina te sveučilišnih novina Universitas čiji se prilog i intervju s autorom nalazi na slijedećoj poveznici.

Jedinstveno historiografsko djelo o starom Egiptu - Universitas Portal (universitas-portal.hr)


 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic