Objavljeno: 10. 11. 2023. u 12:28
Administrator

Boško Kontić: Polaris u starome Egiptu. Primjena tajnoga geometrijskog kanona 

Predstavljanje knjige na ovogodišnjem Interliberu bit će u subotu 11. studenoga 2023. u 11 sati na štandu Sveučilišta u Zagrebu.

Uz autora knjigu će predstaviti recenzent prof. dr. sc. Mladen Tomorad. Promociju vodi Branko Ivanda, voditelj Službe za nakladništvo Fakulteta hrvatskih studija. 

O autoru: 

Boško Kontić rođen je u Kninu 1956. Elektrotehnički fakultet završio je u Zagrebu 1980. Analizirao je vrijednost obrasca koji je nazvan Polaris prema nekim Leonardovim alegorijskim crtežima, no zaključio je da Leonardo nije autor Polarisa, pa je istraživanje podrijetla Polarisa protegao na antičku Grčku i na stari Egipat. O Polarisu u Grčkoj izdao je 2020. godine knjigu Kanon Polaris i Partenon: Tajna načela projektiranja grčkih hramova, te smatra da je korištenje Polarisa moguće uočiti u znatno širim okvirima. 

O naslovu: 

Knjiga predstavlja jedinstveno znanstveno djelo koje se svojom idejom i metodološkim  pristupom bitno razlikuje od do  sada objavljenih djela posvećenih egipatskoj arhitekturi  i umjetnosti. Uspoređujući antičke izvore sa suvremenim saznanjima egiptologije, povijesnih znanosti  i matematike autor je dao važan doprinos proučavanju staroegipatskih načela gradnje  u svjetskim razmjerima. 

Na štandu Sveučilišta u Zagrebu mogu se pronaći i drugi naslovi Fakulteta hrvatskih studija, više pročitajte na sljedećoj poveznici.  

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic