Objavljeno: 8. 11. 2023. u 09:07
Administrator

Prvoga dana Interlibera, 7. studenoga 2023., predstavljena je knjiga prof. dr. sc. Sanje Vulić Neotuđeni u tuđini. Iz književnosti Hrvata u manjinskim zajednicama koja je ove 2023. godine objavljena u nakladi Fakulteta hrvatskih studija i tiskana u Sveučilišnoj tiskari. Knjigu su predstavile mr. sc. Vesna Kukavica, voditeljica Odjela za nakladništvo Hrvatske matice iseljenika i Dora Jambrek, studentica druge godine znanstvenoga smjera diplomskoga studija kroatologije. U ime Sveučilišta predstavljanju su nazočili prorektor prof. dr. sc. Tomislav Bolanča i koordinatoricaedstavljanja Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ivana Vidović Bolt. Predstavljanju je također nazočila pročelnica Odjela za kroatologiju doc. dr. sc. Ivana Kresnik uz još nekoliko kolegica i kolega s Fakulteta te skupina sadašnjih i bivših studentica i studenata kroatologije. Došli su i predstavnici Katedre Čakavskog sabora Modruše koje je profesorica Vulić članicom. Program je pratio i novinar Glasa Hrvatske.

Predstavljanje je proteklo u lijepom kolegijalnom ozračju, a na sve nazočne izvrstan je dojam ostavila studentica Dora Jambrek koja je vrlo odgovorno i profesionalno priredila svoju analizu predstavljene knjige.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic