Objavljeno: 2. 11. 2023. u 09:50
Administrator

Profesorica Sanja Vulić Vranković dobila je u Subotici u Vojvodini Nagradu za životno djelo „Balint Vujkov Dida“. Riječ je o nagradi koju Organizacijski odbor Dana hrvatske knjige i riječi – dana Balinta Vujkova dodjeljuje najistaknutijim znanstvenicima koji istražuju jezik i književnost Hrvata u manjinskim zajednicama od Austrije i Slovačke do Rumunjske, a posebice u Vojvodini. Profesorica Vulić nagrađena je za svoj višedesetljetni rad na tom području. Nagrada joj je uručena 27. listopada 2023. na svečanosti u Gradskoj kući u Subotici, na kojoj su nazočili istaknuti predstavnici bunjevačkih i šokačkih Hrvata u Vojvodini te predstavnici Hrvata iz svih manjinskih zajednica, uključujući Ivana Gugana, predsjednika Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH. Nagradu prof. Vulić uručile su Katarina Čeliković, predsjednica Organizacijskoga odbora  Dana hrvatske knjige i riječi – dana Balinta Vujkova i Nevena Vujkov, unuka Balinta Vujkova, zaslužnoga istraživača hrvatskih manjinskih zajednica.

O dodjeli nagrade izvijestile su hrvatske redakcije televizijskih programa u Vojvodini, Mađarskoj i Austriji, također Hrvatski radio u emisiji Glas Hrvatske, a vijest je objavljena i na brojnim portalima te u manjinskim novinama (Panonski list u Austriji, Hrvatska riječ u Vojvodini).

Profesorica Vulić također je održala pozvano prvo plenarno izlaganje na ovogodišnjim 22. Danima hrvatske knjige i riječi – danima Balinta Vujkova.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic