Objavljeno: 3. 10. 2023. u 15:03
Administrator

Temeljem članka 5. i članka 10. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, Studentski zbor Fakulteta hrvatskih studija raspisuje natječaj za studentskog pravobranitelja i zamjenika studentskog pravobranitelja za akademsku godinu 2023./2024.

Natječaj traje od 3. listopada do 13. listopada 2023. godine.

Dužnosti studentskoga pravobranitelja definirane su člankom 17. stavkom 3. Zakona o

studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama i glase:

– prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim

tijelima visokog učilišta,

– savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava,

– može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava,

– obavlja druge poslove utvrđene općim aktom visokog učilišta.

Zamjenik studentskog pravobranitelja pomaže studentskom pravobranitelju u obavljanju dužnosti.

U slučaju spriječenosti ili odsutnosti studentskog pravobranitelja, dužnosti studentskog pravobranitelj preuzima zamjenik studentskog pravobranitelja u razdoblju trajanja spriječenosti ili odsutnosti studentskog pravobranitelja.

Prijava mora sadržavati motivacijsko pismo, životopis i potvrdu o ispunjavanju zakonskih kriterija za obnašanje funkcije (potvrda o položenih minimalno 60 ECTS-a u zadnje dvije godine ili potvrda o upisu studija).

Kandidature se šalju na e-mail adresu: szbor.hs@gmail.com. U mailu je važno naglasiti kandidirate li se za zamjenika pravobranitelja ili pravobranitelja. Ako imate dodatnih upita, možete ih

poslati na prethodno navedenu e-mail adresu. Nakon završetka roka za prijavu, kandidati (koji zadovoljavaju uvjete) bit će pozvani na razgovor s Povjerenstvom za izbor studentskog pravobranitelja.

Članovi Povjerenstva:

1. Zlatko Zimakijević, predsjednik

2. Dora Frajt, članica

3. Iva Perić, članica

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic