Objavljeno: 27. 9. 2023. u 14:05
Administrator

Na 12. sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu održanoj u srijedu 27. rujna 2023. prof. dr. sc. Marku Pranjiću redovitom profesoru u trajnom zvanju u miru, dodijeljeno je počasno zvanje professor emeritus Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta hrvatskih studija.

Temeljem izvješća Povjerenstva za predlaganje dodjele počasnoga zvanja professor emeritus u sastavu: prof. dr. sc. Neven Hrvatić, Sveučilište u Zagrebu Fakultet hrvatskih studija, predsjednik; prof. dr. sc. Ružica Razum, Sveučilište u Zagrebu Katolički bogoslovni fakultet, članica; prof. emer. Dubravka Miljković, Sveučilište u Zagrebu, Učiteljski fakultet, članica - Senat Sveučilišta u Zagrebu na 12. sjednici održanoj u srijedu 27. rujna 2023., dodijelio je počasno zvanje professor emeritus Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta hrvatskih studija prof. dr. sc. Marku Pranjiću redovitom profesoru u trajnom zvanju u miru.

Professor emeritus Marko Pranjić svojim je dugogodišnjim djelovanjem znanstvenika i sveučilišnog nastavnika kao i čelnika visokoškolske znanstvene ustanove na Fakultetu hrvatskih studija i FHS - Odsjeku za odgojno-obrazovne znanosti trajno obilježio profiliranje široke palete odgojno-obrazovnih znanosti u Hrvatskoj kao i na njima nastale pedagoške prakse naročito kroz prizmu suvremenog obrazovanja nastavnika, kako onog redovitoga, tako i onog izvanrednoga (PPDMN).  
Čestitamo!

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic