Objavljeno: 13. 9. 2023. u 12:49
Administrator

Na izbornoj skupštini Hrvatskoga društva klasičnih filologa, održanoj 1. rujna 2023. u Zagrebu, nastavnik Fakulteta hrvatskih studija prof. dr. sc. Šime Demo izabran je za predsjednika Društva na mandat od četiri godine. Osim toga, nastavnica našega Fakulteta doc. dr. sc. Lucija Krešić Nacevski izabrana je za članicu Upravnog odbora u istom mandatu. Ostali su izabrani članovi Upravnog odbora Anđelko Golub, Teo Radić, Maja Tabak i Barbara Turin. Hrvatsko društvo klasičnih filologa strukovno je udruženje klasičnih filologa u Hrvatskoj, osnovano 1974., a bavi se promicanjem svijesti o relevantnosti i važnosti klasične filologije u suvremenom društvu, kao i organizacijom najrazličitijih zbivanja vezanih za struku.

 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS