Objavljeno: 6. 9. 2023. u 11:31
Administrator

Izv. prof. dr. sc. Lovorka Brajković održala je predavanje pod nazivom Assessing Quality of Life in Women with Breast Cancer na Svjetskom kongresu psihoonkologije koji se održavao na Sveučilištu u Milanu od 31. kolovoza do 3. rujna 2023. Na kongresu je sudjelovalo preko 100 eminentnih svjetskih stručnjaka iz područja psihoonkologije koji su podijelili svoja znanstvena i stručna zapažanja i iskustva u radu s onkološkim bolesnicima. Kao aktivna članica IPOS-a (International Psycho-oncology Society) izv. prof. dr. sc. Lovorka Brajković je predstavila rezultate znanstvenoga istraživanja kojega je provela u suradnji s doc. dr. sc. Vanjom Kopilašem, Dorom Korać, mag. psych., i Katarinom Jelić, mag. psych. Neke od kongresnih tema su bile: palijativna skrb, kvaliteta života onkoloških bolesnika, nove tehnologije u terapiji i liječenju, liječenje usmjereno osobi, novi psihoterapijski pravci u liječenju onkoloških bolesnika i dr. Predavanje izv. prof. dr. sc. Lovorke Brajković je izazvalo veliki interes i pobudilo pažnju sudionika Svjetskoga kongresa te se razvila rasprava o važnosti i nužnosti procjene kvalitete života kao zlatnog standarda u liječenju onkološki bolesnika. 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic