Objavljeno: 6. 9. 2023. u 08:35
Administrator

Na generalnoj skupštini Euroclassice održanoj 25. kolovoza 2023. u Jeni (Njemačka) nastavnik Fakulteta hrvatskih studija prof. dr. sc. Šime Demo izabran je za potpredsjednika na mandat od četiri godine. Za predsjednika je u drugome mandatu izabran prof. dr. sc. Christian Laes (University of Manchester, Ujedinjeno Kraljevstvo), a za ostale članove Izvršnoga odbora Peter Glatz (Austrija), Florence Turpin (Francuska) i Jeroen Vis (Nizozemska). Euroclassica je krovna europska organizacija klasičnih filologa, koja okuplja nacionalna strukovna udruženja iz tridesetak zemalja, a glavni su joj ciljevi: okupljati sva udruženja nastavnika klasičnih jezika i civilizacija u Europi i promicati njihovu suradnju, osigurati promicanje i obranu proučavanja klasičnih jezika i civilizacija, javno izražavati relevantnost klasičnih jezika i civilizacija te poticati suradnju sa srodnim udruženjima izvan Europe.

 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS