Objavljeno: 5. 9. 2023. u 19:19
Administrator

U okviru projekta Hrvatska nastava u inozemstvu – pedagoški i glotodidaktički izazovkoji financira Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske 29. rujna 2023. u 10 sati održat će se znanstveno-stručni razgovor naziva Hrvatska nastava u inozemstvu – primjeri dobre prakse. Znanstveno-stručni razgovor će biti održan u online okruženju korištenjem nekih od standardnih video-komunikacijskih kanala.

Cilj znanstveno-stručnog razgovora je promicanje važnosti hrvatske nastave u inozemstvu, posebice njezinih didaktičko-metodičkih osobitosti s obzirom na izazove povezivanja sadržaja  hrvatskoga jezika i književnosti, povijesti, zemljopisa, likovne i glazbene kulture te poučavanja hrvatskoga kao inog jezika.

Na znanstveno-strunom razgovoru bit će predstavljen i e-priručnik za učitelje hrvatske nastave u inozemstvu za koji su teme priredile doc. dr. sc. Ivana Jukić Vidas i doc. dr. sc. Sandra Car te učitelji hrvatske nastave u inozemstvu. Urednice e-priručnika su izv. prof. dr. sc. Rona Bušljeta Kardum i Estera Šimić, mag. educ. croat. et mag. educ. phil.

Izlagači i teme:

Estera Šimić, mag. educ. croat. et mag. educ. phil., viša stručna savjetnica, Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Sustav hrvatske nastave u inozemstvu

doc. dr. sc. Ivana Jukić Vidas

Montessori u nastavi - Kako je Hrvatska dobila ime?

doc. dr. sc. Sandra Car

Montessori u nastavi - Hrvatska tradicijska kultura

Ivana Skender, mag. educ. philol. croat.

Hrvatska nastava na daljinu

Adela Kupres, mag. prim. educ.

Obilježavanje Dana državnosti

Uz navedene izlagače na znanstveno-stručnom razgovoru sudjelovat će i veći broj učitelja hrvatske nastave u inozemstvu.


 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic