Objavljeno: 5. 9. 2023. u 09:25
Administrator

Europsko sveučilišno debatno prvenstvo ove godine se od 21. do 26. kolovoza održalo u Burgasu u Bugarskoj.

Na natjecanju je sudjelovalo 156 ekipa koje su predstavljala svoja sveučilišta. Neke od ekipa bile su iz Cambridgea, Oxforda, LSE-a, Ljubljane, Beograda, Beča, Berlina, Atene, Dublina... Uključujući 4 ekipe sa Sveučilišta u Zagrebu. Jednu od tih ekipa činili su student na Fakultetu hrvatskih studija, Mislav Mikota te Petar Žnidar, student Filozofskoga fakulteta u Zagrebu, koji su u napetoj konkurenciji izborili četvrtfinale u otvorenoj kategoriji te ispali od eventualnih pobjednika turnira, ekipe koja je predstavljala Sveučilište u Sofiji. Pobjeđivali su ekipe s Oxforda, Cambridgea i drugih prestižnih sveučilišta te su na kraju bili rangirani kao 9. najbolji govornici kojima engleski nije materinji jezik, u konkurenciji s 196 drugih govornika iste kategorije.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic