Objavljeno: 12. 7. 2023. u 19:25
Administrator

Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) pozvao je doc. dr. sc. Vanju Kopilaša na sudjelovanje u europskom istraživačko-razvojnom projektu “EPIIC – Enhanced Pilot Interfaces and Interactions for New Generation Fighter Cockpits”. Projekt se financira iz Europskog obrambenog fonda (European Defence Fund) u iznosu od 75 milijuna eura i provodi se u suradnji FER-a s vodećim europskim tvrtkama u području zrakoplovstva kao što su Airbus, Saab, Thales, Dassault Aviation, Indra, Leonardo itd. 

Cilj projekta je identifikacija, razvoj i evaluacija revolucionarnih tehnologija i novih sučelja koje će se integrirati u kokpite budućih borbenih zrakoplova. 

Doc. dr. sc. Kopilaš će na ovom projektu obavljati poslove provedbe istraživanja u području neuroznanosti i psihologije.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic