Objavljeno: 12. 7. 2023. u 08:28
Administrator

Ravnatelj Instituta za jezikoslovlje na Sveučilištu Chung-Ang u Seoulu u Republici Koreji, profesor Se-il Kim, posjetio je 11. srpnja 2023. Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Svrha je radnoga posjeta bila analiza rada Instituta kralja Sedžonga za korejski jezik i kulturu koji je otvoren u rujnu 2020. temeljem ugovora o suradnji između Sveučilišta Chung-Ang i Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Na sastanku s koordinatorom suradnje Fakulteta hrvatskih studija i Instituta kralja Sedžonga u Zagrebu te inicijatorom ovoga projekta međunarodne suradnje, o. d. pročelnika za filozofiju i kulturologiju prof. dr. sc. Pavom Barišićem i o. d. prodekana za međunarodnu suradnju doc. dr. sc. Wollfyjem Krašićem, ravnatelj Kim izrazio je zadovoljstvo radom Instituta. Na sastanku je bila nazočna i glavna tajnica Instituta kralja Sedžonga u Zagrebu Lina  Seonghyun Kwon. Tom prigodom dogovoreni su nastavak i novi oblici suradnje te su razmijenjena iskustva o suradnji u protekle tri godine. Posebice su tematizirani partnerski istraživački projekti u interdisciplinarnom proučavanju jezikā i kulturā. Dogovoreni su studijski boravci i oblici potpore i razmjene studenata i nastavnika na zajedničkim programima međusveučilišne suradnje.

 


 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic