Objavljeno: 4. 7. 2023. u 08:45
Administrator

Boraveći u Hrvatskoj, gospodin Steve Rukavina, predsjednik jedne od najutjecajnijih organizacija koja okuplja potomke hrvatskih useljenika u SAD, Nacionalne federacije američkih Hrvata, susreo se s o. d. prodekana za međunarodnu suradnju, doc. dr. sc. Wollfyjem Krašićem. Pored populariziranja znanstvenog i nastavnog rada Fakulteta hrvatskih studija među američkim Hrvatima, gospodin Rukavina obećao je i pomoć u prikupljanju izvora o povijesti američkih Hrvata za potrebe znanstvenih istraživanja te izrade studentskih radova. To se posebno odnosi na doprinos američkih Hrvata stvaranju samostalne i demokratske Republike Hrvatske, u čemu je sudjelovao i gospodin Rukavina kroz, među ostalim, Croatian Democracy Project (1989. - 1995.).

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic